Het Russische thema zit diepgeworteld in het programma van seizoen 2016-2017. We halen er deze Russische klepper uit die u zeker niet mag mislopen!

do 15.09.16 / Nationaal Orkest van België & Alexander Melnikov / Shostakovich

Wie?

Het Nationaal Orkest van België verdedigt al sedert zijn oprichting in 1936 met veel overgave zowel de gevestigde waarden als de ontdekkingen van de symfonische muziek. Het orkest fungeert ook elk jaar als springplank voor solisten dankzij zijn medewerking aan de Koningin Elisabethwedstrijd. Pianist Alexander Melnikov won die laatste wedstrijd in 1991. Kenmerkend voor Melnikov is zijn grote interesse in historische instrumenten.

De Russische factor?

Het Nationaal Orkest van België speelt twee werken van de Rus Dmitry Shostakovich. In zijn Vijfde symfonie lijkt Shostakovich in de pas van het regime te marcheren. Het werk wordt op een dieper niveau echter beschouwd als een woordenloze uitlaatklep voor het leed van het Sovjet-volk.

Alexander Melnikov (5) credit Marco BorggrevePianist Alexander Melnikov heeft Russische wortels.

 

 

 

160915_AndreyBoreyko_brDe Rus Andrey Boreyko is al sinds 2012 muzikaal directeur van het Nationaal Orkest van België.

 

Concert

Meer info en tickets