lubimovDrie concerten met een indrukwekkend divers programma en een hele rist klavierinstrumenten. Domein Lubimov (21 — 23.04.2017) rond de Russische klaviervirtuoos Alexei Lubimov belooft een unieke beleving voor pianoliefhebbers te worden.

Tijdens het concert van 22 april in het Concertgebouw spelen Alexei Lubimov en Alexei Zuev op twee rechtsnarige piano’s, een nieuwigheid in de moderne pianobouw, ontwikkeld door Piano’s Maene.

Op het programma
Alexei Lubimov: piano
Alexei Zuev : piano
Claude Debussy (1862-1918) : Drie nocturnes (arr. Maurice Ravel)
Prélude à l’après-midi d’un Faune

Igor Stravinsky (1882-1971)
Le sacre du printemps
Pianosonate
Concerto ‘Dumbarton Oaks’

In zijn recital met pianist Alexei Zuev brengt Lubimov een muzikaal portret van de boeiende vriendschap tussen de twee componisten. Op twee gloednieuwe rechtsnarige piano’s, een innovatie van Lubimovs boezemvriend Chris Maene, wekken zij de kleurenpracht van iconische meesterwerken als Le sacre du printemps en Prélude à l’après-midi d’un faune tot leven.

Meer info over dit concert
Lees meer over Chris Maene en de rechtsnarige concertvleugel.